Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!
citeste mai mult
Prefer sa o numesc prajitura si nu tort deoarece nu are clasicul blat si va spun ca a fost tare buna !!! Este perfecta pentru iubitorii de ciocolata ;)
Pentru blat:
Pentru crema:
Pentru decor:
Blatul:
Punem cele 3 oua cu zaharul intr-un bol.Mixam cu mixerul la viteza maxima pana ce zaharul s-a topit si devin o spuma de culoare alba.
Separat punem o craticioara la foc mic si topim ciocolata cu alune,cea neagra si untul.Amestecam in continuu pana ce ingredientele s-au topit si s-au amestecat bine.Inchidem focul si lasam sa se raceasca putin.
Adaugam ciocolata peste compozitia de oua si amestecam cu grija de jos in sus .
Tapetam o tava pentru cuptor cu hartie de copt si turnam compozitia.
Dam la cuptorul incins in prealabil la 160 grade pentru 20-25 minute.Blatul va fi unul umed.
Crema:
Punem ciocolata maruntita intr-o craticioara la foc mic impreuna cu laptele si amestecam in continuu pana ce ciocolata s-a topit.
Adaugam 40 ml frisca lichida si mixam.Dam crema la frigider pentru 15-20 minute pana se intareste.
Separat mixam frisca lichida ramasa ( 50 ml ) pana devine tare si lucioasa.
Scoatem crema din frigider ,adaugam untul ( la temperatura camerei) si mixam bine ingredientele.Adaugam apoi frisca batuta tare si amestecam.
Dam crema la frigider pana in momentul in care o vom folosi.
Asamblat :
Blatul il taiem in doua parti.
Asezam prima parte de blat peste care asezam crema de ciocolata apoi asezam ce de-al doilea blat.
Separat mixam frisca tare .O impartim in doua parti .O parte o amestecam cu bomboanele iar cealalta cu o lingurita de nesquik.
Presaram pe blat un strat de nesquik si ornam apoi cu frisca si alune.
Pastram prajitura la frigider pana in momentul servirii.
1
Daca nu aveti hartie de copt ungeti tava cu unt si tapetati cu faina.
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!
citeste mai mult