Prajitura cu ciocolata,crema si frisca

de - Andreea - in Prajituri, 20 Iun 2014 | 6916 vizualizari

 

Prefer sa o numesc prajitura si nu tort deoarece nu are clasicul blat si va spun ca a fost tare buna !!! Este perfecta pentru iubitorii de ciocolata ;)

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 3 oua
  • 50 gr zahar tos
  • 60 gr ciocolata cu alune
  • 65 gr ciocolata neagra

Pentru crema:

  • 100 gr ciocolata neagra
  • 40 ml+ 50 ml frisca lichida
  • 25 gr unt
  • 3 linguri lapte rece

Pentru decor:

  • 200 ml frisca lichida
  • 3 lingurite bomboane ornament
  • 3 linguri nesquik
  • alune
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata,crema si frisca:

Blatul:  

Punem cele 3 oua cu zaharul intr-un bol.Mixam cu mixerul la viteza maxima pana ce zaharul s-a topit si devin o spuma de culoare alba.

Separat punem o craticioara la foc mic si topim ciocolata cu alune,cea neagra si untul.Amestecam in continuu pana ce ingredientele s-au topit si s-au amestecat bine.Inchidem focul si lasam sa se raceasca putin.

Adaugam ciocolata peste compozitia de oua si amestecam cu grija de jos in sus .

Tapetam o tava pentru cuptor cu hartie de copt si turnam compozitia.

Dam la cuptorul incins in prealabil la 160 grade pentru 20-25 minute.Blatul va fi unul umed.

Crema:  

Punem ciocolata maruntita intr-o craticioara la foc mic impreuna cu laptele si amestecam in continuu pana ce ciocolata s-a topit.

Adaugam 40 ml frisca lichida si mixam.Dam crema la frigider pentru 15-20 minute pana se intareste.

Separat mixam  frisca lichida ramasa ( 50 ml ) pana devine tare si lucioasa.

Scoatem crema din frigider ,adaugam untul ( la temperatura camerei) si mixam bine ingredientele.Adaugam apoi frisca batuta tare si amestecam.

Dam crema la frigider pana in momentul in care o vom folosi.

Asamblat : 

Blatul il taiem in doua parti.

Asezam prima parte de blat peste care asezam crema de ciocolata apoi asezam ce de-al doilea blat.

Separat mixam frisca tare .O impartim in doua parti .O parte o amestecam cu bomboanele iar cealalta cu o lingurita de nesquik.

Presaram pe blat un strat de nesquik si ornam apoi cu frisca si alune.

Pastram prajitura la frigider pana in momentul servirii.

 

 

 

TIPS-URI

1

Daca nu aveti hartie de copt ungeti tava cu unt si tapetati cu faina.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata,crema si frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

dantes 1

21.06.2014, 08:43

Delicioasa!

Corinuta 1

21.06.2014, 13:08

Arata tare apentisant prajitura ta! Vezi ca ai uitat sa scrii la ingredientele de la blat untul.

- Andreea - 1

26.06.2014, 08:10

Corina ...60 gr la unt ...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Grea de ciocolata cu stafide si nuca